Selamatkan keluarga anda dari terus menjadi mangsa ROGOL, RAGUT, CULIK, BUNUH, ROMPAK. Atau mungkin IBU, AYAH, ISTERI, SUAMI, ANAK, ADIK, ABANG menjadi mangsa seterusnya ini kerana KELEMAHAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL memerintah.. FIKIR-FIKIRKANLAH.. Anda Mampu Mengubahnya. UNDILAH Pakatan Rakyat (PAS, PKR, DAP)

Keluarga sedih, mangsa ditembak polis tiada rekod jenayah

| Tuesday, 1 March 2011
Harakahdaily   
SEREMBAN, 8 Mei: Keluarga Mohd Azizi Azri Aziz, 17, remaja yang ditembak anggota polis pagi tadi melahirkan rasa sedih di atas kejadian tersebut kerana mangsa tidak bersalah dan tidak mempunyai sebarang rekod jenayah.

“Ana terima maklumat dari ibu bapa mangsa sewaktu menziarahi keluarga di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban tadi,” kata Adun Paroi, Mohd Taufek Abd Ghani kepada Harakahdaily.

(Gambar: Sebahagian keluarga mangsa di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban.)

Beliau berkata, keluarga mangsa memberitahu, Mohd Azizi Azri baru balik dari membantu kawannya yang berniaga di Pasar Malam Ampangan kira-kira jam 2 pagi.

Katanya, dia bersama-sama kawannya minum selepas bekerja di pasar malam.

Tambahnya, keadaan mangsa serius dan masih di dalam bilik bedah sejak jam 7 pagi tadi di mana usus besarnya cedera.

 “Keluarga merasa sedih atas kejadian yang berlaku kerana anak mereka tidak bersalah dan tiada rekod jenayah.

“Walaupun kisah Aminulrasyid baru berlaku tetapi kisah sedih ini terus berulang dan menimpa keluarga mereka,” katanya.

Sehubungan itu, beliau dan beberapa wakil Pakatan Rakyat negeri yang menziarahi keluarga mangsa berharap pihak polis mengambil serius kes tersebut dan sudah tiba masanya Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan mesti bertanggungjawab dan meletakkan jawatan.

Dalam kejadian yang berlaku sekitar jam 4 pagi tadi di Ampangan, mangsa yang tinggal di Taman Tasik Jaya, Paroi cedera parah di perut akibat ditembak seorang anggota polis.

sumber: http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=26466:keluarga-sedih-mangsa-ditembak-polis-tiada-rekod-jenayah&catid=41:utama-muka-depan&Itemid=124

No comments:

Post a Comment